středa 7. dubna 2010

Pár dalších postav...


Kate (Catherine Lamin) je o deset let starší Harryho sestra. Byla úspěšnou porodní asistentkou v Londýně, později se přestěhovala do Leedsu, kde se v místní nemocnici stala vrchní sestrou. Zemřela v 70 letech v červenci 1948. Fakta nasvědčují tomu, že je Connienina matka. Fotka Willieho a Connie je čistě profesionální práce, a protože by si jí Ethel nepochybně nemohla dovolit, pravděpodobně jí pomohla Kate.

Je také pravděpodobné, že Kate pomáhala Harryho rodině i během těžkých roků za války.

Má sestra si Kate pamatuje jako “Impozantní ženu”.




Connie (Constance Wilkinson Lamin) byla tak trochu záhadou. Byla vychovávána jako Harryho sestra, ale jeho vlastní sestra to určitě nebyla. Existují dvě verze.

Willie, (Bill),(jehož paměť už v 90 letech není příliš spolehlivá) řekl, že Connie byla dcera bohaté rodiny z města. Jelikož byla postižená, inzerátem v novinách hledali někoho, kdo by se o ní postaral. Ethel na tento inzerát odpověděla a o Connie se začala starat.


Ve skutečnosti však byla Connie Katina nemanželská dcera. Kate by nebyla schopna budovat kariéru v nemocnici a zároveň se starat o postiženou dceru. Rodný list, který jsem získal, toto mínění potvrzuje. V hrobě na hřbitově v Ikestone jsou v jednom hrobě pochovány právě Connie a Kate.



V jednom dopisu Connie je zmínka že “chodí”, což mi přišlo velice zvláštní, tedy až do chvíle kdy jsem dostal její úmrtní list, který potvrzoval že měla obrnu.
Na fotce je ona s Williem. Narodila se v roce 1910, takže na fotce má kolem osmi let. Williemu budou dva.

Roku 1929 bohužel v 19 letech zemřela. Pohřbena byla na Ikestonském hřbitově přesně na štědrý den.

2 komentáře: